Onni tulee Pietarista
-esitysajat 2013

Ensinäytökset avaavat Töysäviikon:
su 2.6. klo 14.00 Ensinäytös
ma 3.6. klo 19.00

ti 23.7. klo 19.00
to 25.7. klo 19.00
la 27.7. klo 14.00
ti 30.7. klo 19.00
to 1.8. klo 19.00
su 4.8. klo 14.00
2013 -ESITYSKAUSI PÄÄTTYNYT

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

[takaisin historiaan]

Jo viimeiset neljä kesää ovat Tohnin Touhuteatteri ja Tohnin kyläyhdistys tuoneet nähtäväksi naurua ja irroittelua tarjoavia kesäteatterinäytelmiä; kesällä 2013 TTT esittää Eero Schroderuksen komedian "Onni tulee Pietarista"!

Kummastelua, tunteita ja erimelisyyttä nousee pintaan kun Onni tuo "vänäjäntuliaisensa" näytille perinnönjakoa odottavan suvun eteen.

Kallovaaran kyläläiset ovat olleet hirvimetsällä huonolla menestyksellä. Ihmekös tuo kun kylän metsästyksenjohtaja ja kylän patriarkka, Onni on lähtenyt Pietariin lomamatkalle ja hoitamaan huonoa terveyttään. Hän on saattanut pitkään sairastaneen vaimonsa Katrin kunniallisesti hautaan ja lähtenyt vähän tuulettumaan. Onnin stylistitytär Marianne on tullut valvomaan perinnönjakoa. Myös Onnin poika Pena ja tämän vaimo Terttu odottelevat kohta tulevaa perintöä. Naapurissa asusteleva kauppiaan leski, Hanna on taas naisena kiinnostunut Onnista. "On ollu vähän puhetta, että lähettäs sille elohopeakerhon ruskaretkelle Saariselälle".

Kallossa odotellaan Onnia ja jaetaan jo valmiiksi huonekaluja. Puhelin soi ja Onni soittaa Patosalmen levähdyspaikalta, että hän tuo mukanaan vieraan. Ja niin Onni porhaltaakin paikalle venäläisnuorikkonsa Irinan ja tämä tyttären Lindan kanssa. Kotiväki on kovasti kummissaan ja tunteet nousevat pintaan kun Onni ja Irina pötkähtävät nukkumaan samaan sänkyyn. "Kyllä sieltä semmonen ääni kuulu niinkun sivusta vejettävää olisi kiskottu auki".

Kylän naiset eivät ole vieraista järin innostuneet, varsinkaan kun vapalla oleva poliisikin jo kantelee venäläisnuorikko Irinan puolesta tavaroita ympäri kyliä "virkatyönä".

Rooleissa:
Tapani Ala-mutka, Timo Hietaniemi, Tuija Kiiltomäki, Tarja Kuismin, Aliisa Kukkola, Mauno Kukkola, Olli Kukkola, Taija Kukkola, Aila Mursula, Mirja Nieminen, Touko Pekonen, Jaana Rasi, Janne Vuorela
Kuiskaajana: Hanna Murtomäki-Kukkola
Ohjaus: Janne Vuorela

Schroderus, E. 2006, Onni Tulee Pietarista, Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry.