Tanja Puustinen-Kiljunen kirj. komedia:

"Akka-agentti

-esitysajat 2023*

Näytöskausi heinäkuussa:
Ti 18.7. klo 19 ensi-ilta
To 20.7. klo 19
Su 23.7. klo 14 SEKÄ klo 19
Ti 25.7. klo 19

Su 30.7. klo 14 SEKÄ klo 19
Ti 1.8. klo 19

Näytelmän kesto:
40min+väliaika+30min

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

Liput 15€, 7-15 vuotiailta 5€.
Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee Tohnin kyläseuran puffetti.

*) Tohnin kyläseura ry (järjestäjä) pidättää oikeuden muutoksiin järjestävän tahon henkilöstön sairastapauksien ja sään ääriolosuhteiden tapauksissa.

Lisätietoja ja ennakkovaraukset:

Janne Vuorela
Puh, arkena klo 14-18
(la-su klo12-13 tai 16-18):
040 834 7503

Kesällä 2023 Akka-agentti

Tohnin Touhuteatteri jatkaa monelle tuttuna tarjontana kesän tapahtumakalenterissa, sillä näytelmäryhmä on valmistellut heinäkuun viihdykkeeksi Tanja Puustinen-Kiljusen räväkkä komedia "Akka-agentti". Näytelmän pölhön-oivaltavan ajatuksenjuoksun saattelemat tapahtumat vievät katsojan maaseudun ja rakkauden äärelle.

Pölhön pojat saavat isänsä perunkirjoituksessa yllättyä testamentin ehdoista, joissa varsinkin akoittuminen ja suvun jatkaminen tuottavat yksinkertaisilta veljeksiltä monimutkaisia kysymyksiä päsänhoidosta vastaavan Luihun lakitoimiston edustajille.


Pölhön pojat edustavat tunnetusti hyvin originellia poikamies-kategoriaa, ja kun isä Kaino Keino Gibralttar Pölhö kuolee ja perinnön saannin ehtona on akoittuminen, alkaa pojilla tulla hätä käteen. Mistä autioituvalla kylällä vaimoehdokkaita edes löytää?

Aaprahami ja Eetvartti kutsuvat apuun serkkulikkansa, akka-agenttina tunnetun Henna Himotun. Ja on muuten mahoton laulaja!

Onneksi pojilla on astetta ovelampi serkku, Henna Himottu, joka tunnetaan myös Akka-agenttina ja rakkauselämän huolien ratkaisijana. Kohta meno on kuin maajussille morsian –formaatista, mutta aidompaa, hullumpaa ja rehellisempää. Hennan saapuminen Pölhövaaraan tuo mukanaan jos jonkinlaista helman heiluttajaa ja paljon muutakin outoa väkeä, joilla kaikilla on sama päämäärä: rakkaus.

Tohnin Touhuteatterin harrastajanäyttelijöiden porukka on toteuttamassa 15. kesän näytelmää Janne Vuorelan ohjauksessa. Näytelmästä järjestetään heinäkuussa kahdeksan ulkoilmanäytöstä jo ennestään tutussa Vetolassa. Esitykset on toteutettu yhteistyössä Lakeudenportin kansalaisopiston kanssa ja näytösten käytännön järjestelyistä vastaa Tohnin kyläseura ry.

Akka-agentti -rooleissa:
Jari Mäki-Lahna, Olli Kukkola, Teija Mesimäki, Jere Kiilunen, Aila Mursula, Tuija Kiiltomäki, Anna Hautamäki, Mauno Kukkola, Iina Valtaala, Tarja Kuismin ja Mervi Suutala.
Roolimuutos 17.7.: Harjoituksissa sattuneen tapaturman vuoksi Sanni Hietaniemi jäi esityskaudeksi pois näytelmästä, joten Sannin roolia "Bambi" esittää loppu kauden Tarja Kuismin (ja Tarjan alkuperäinen pienrooli poistettiin).
Kuiskaaja: Hanna Murtomäki-Kukkola
Ohjaus: Janne Vuorela

Esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry
[Puustinen-Kiljunen, T. 2019, Akka-agentti, näytelmä.]