Markku Hyvösen

Happy End
-esitysajat 2016

Näytöskausi heinäkuussa:
Pe 15.7. klo 19.00
Su 17.7. klo 14.00
Ma 18.7. klo 19.00
Ke 20.7. klo 19.00|loppuunmyyty*
To 21.7. klo 19.00
Pe 22.7. klo 19.00
Su 24.7. klo 19.00
Ti 26.7. klo 19.00
2016 -ESITYSKAUSI PÄÄTTYNYT

*ke 20.7 OmaSäästöpankin varaama näytös, ei lippumyyntiä.

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

Liput 12€, 7-15 vuotiailta 6€.
Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee puffetti.

[takaisin historiaan]

Tohnin Touhuteatterin kesäteatteriesityksissä yleisö viihtyy tulevana kesänä varmasti. Markku Hyvösen käsikirjoittamassa "Happy End" -näytelmässä tapahtumat sivaltavat huumorilla montaakin arjesta tuttua tilannetta.

Spa Happy End -kylpylä-hotellissa päivä on alkanut mainiosti, vaikka paikan omistaja Timo (Touko Pekonen) vielä aamulla heräsikin seitsemän euron Elloksen alennuspussilakanoista: kylpylässä on kaikki huoneet varattu täyteen kahdeksi viikoksi, vaimo Sirpan (Tuija Kiiltomäki) ylläripylläri synttäreitä järjestetään ja poika Diago (Jere Kiilunen) on tuomassa uuden (ja niinikään ensimmäisen) tyttöystävänsä tutustumaan perheeseensä.
"That's my boy! Tää on niitä harvoja päiviä kun kaikki onnistuu!".

Vauhtia kylpylässä pitävät niin asiakkaat, heitä liikuttava ja ruokkiva liikunnanohjaaja-kokki Juska (Tapani Ala-Mutka) ja hänen vaimonsa, kylpylän siivoamisista vastaava Irma (Liisa Levelä-Pohjala).

Menoa riittää, vaikkakin henkilöstöä ei. Vaikka yrityksen johtajana Timo tietää pysyä lähinnä vastaanottotehtävissä, aiheutuu useita konflikteja jo pelkästään sillä että Juska hoitaa niin kokin kuin liikunnanohjaajan tehtäviä, eikä asu aina ole kohdillaan kun asiakkaita ollaan jo jumppahumppatunnille saattamassa.

Vai onko elämä perheyrityksessä sittenkään niin auvoista? Kauhukuvia vilahtelee kun Timon entinen yhtiökumppani Välly (Ari Hakola) on päässyt linnasta ja saapuu perimään omiaan konkurssivyyhdissä kadonneista kassavaroista. Kosmetologina toimiva Sirpa on jättänyt hommat pystyyn ja kohta saadaan olla vahingonkorvausvastuussa kun kukaan ei tiedä mitä rasvaa tuuraaja asiakkaan kasvonaamioksi laittoi. Onneksi Sirpan yllätys syntymäpäiväjuhlat varmasti piristävät tilannetta – vai piristävätkö?

Tai onneksi kaiken epäonnistuessa edes poika Diago on löytänyt itselleen tyttöystävän…
…vai menikö sekään nyt ihan niin kuin piti?

Kun joka väliin pakkaa sekoittaa aina uusi henkilö, niin kohta ei auta kuin musiikkipainoitteinen parisuhdeterapia koko porukalle! Josko tästä vielä saataisiin happy end?

Hoitolaan ilmestynyt hämärämies Välly herättää kummastusta yrityksen työntekijöissä, häneltä kun tuppaa löytymään osaamista ja neuvoja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Ennestään tuttu harrastajanäyttelijöiden porukka on laajentunut entisestään ja mukana on uusiakin kasvoja toteuttamassa Tohnin Touhuteatterin kahdeksannen kesän näytelmää Janne Vuorelan ohjauksessa. Näytelmästä järjestetään kahdeksan ulkoilmanäytöstä jo ennestään tutussa Vetolassa.


Happy End -rooleissa:
Tapani Ala-mutka, Ari Hakola, Maija Hietaniemi, Sanni Hietaniemi, Timo Hietaniemi, Tuija Kiiltomäki, Jere Kiilunen, Mauno Kukkola, Heikki-Pekka Levelä-Pohjala, Liisa Levelä-Pohjala, Aila Mursula, Eeva-Kaarina Oinonen, Touko Pekonen, Jaana Rasi
Lauluporukka: Olli Kukkola, Hanna Murtomäki-Kukkola, Mirja Nieminen, Juha Uusi-Tohni
Kuiskaajana: Taija Kukkola, Hanna Murtomäki-Kukkola
Ohjaus: Janne Vuorela

Esitysoikeudet: Markku Hyvönen
[Hyvönen, M. 2014, Happy End, näytelmä.]