Markku Hyvösen

EVAKKO
-esitysajat 2018

Ensinäytökset Töysä-viikolla:
Ma 4.6. klo 19.00
To 7.6. klo 19.00

Varsinainen näytöskausi heinäkuussa:
Ti 17.7. klo 19.00
Ke 18.7. klo 19.00
Ma 23.7. klo 19.00
Ti 24.7. klo 19.00
Ke 25.7. klo 19.00
To 26.7. klo 19.00
Su 29.7. klo 14.00
Ma 30.7. klo 19.00

Esitykset Töysän Ritolassa
Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola

Liput 12€, 7-15 vuotiailta 6€.
Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee Tohnin kyläseuran puffetti.

[takaisin historiaan]

Tohnin Touhuteatterissa juhlistetaan kymmenettä toiminta- ja esitysvuotta. Viihtyminen on taattu kun kymmenennen kauden kesäteatteriesityksissä näytelmävalintana on Markku Hyvösen kirjoittama "Evakko".

Tervaskannoista pahasisuisin Martta (Helga Jämsä) antaa vihdoin periksi tyttärelleen (Tuija Kiiltomäki) ja suostuu muuttamaan vanhainkotiin – ei riittänyt että Karjalasta piti lähteä evakkoon vaan vanhalla ikää vielä kotoansakin köyhäintaloon.

Samalla Martan kärttämän "köyhäintalon", Luksus seniorikoti Mansikan johto (Heikki-Pekka Levelä, Jaana Rasi) kipuilee kulissien takana raha- ja avio-ongelmissa, eikä asukkaiden keskuudessa eletä auvoisasti.

Tunneälyttömyyden keskellä Martan maalaisjärki ratkoo pulmia ja takoo suhteellisuudentajua kanssamatkustajien kalloihin.

Evakko on vanhuksia kunnioittava ja elämänmakuinen komedia tämän päivän Suomesta. Näytelmä tuo Touhuteatterin juhlavuoden tarjontaan niin palan karjalaista historiapohjaa kuin oivaltavaa huumoria nyky-Suomesta sekä hullun hauskoja tilanteita – samoin kuin moni aiempi, erittäin pidetty kausi Markku Hyvösen näytelmien puitteissa.

Esityskauden ensimmäinen näytös 17.7. klo19 järjestetään yhteistyössä Töysän Karjalaiset ry:n kanssa, joten esityskausi saa tunnelmallisen lähdön niin näytelmän karjalaispohjaisuuden kuin harrastajateatterin juhlakauden kunniaksi. Yhteistyönäytöksen lipunmyynti on järjestetty normaalisti. Tervetuloa 17.7. karjalaiseen tunnelmaan!

Tohnin Touhuteatterin harrastajanäyttelijöiden porukka on toteuttamassa kymmenennen kesän näytelmää Janne Vuorelan ohjauksessa. Näytelmästä järjestetään Töysä-viikolla kaksi ja heinäkuussa kahdeksan ulkoilmanäytöstä jo ennestään tutussa Vetolassa.


Evakko -rooleissa:
Rauni Akonniemi, Tapani Ala-Mutka, Sanni Hietaniemi, Helga Jämsä, Tuija Kiiltomäki, Mauno Kukkola, Olli Kukkola, Heikki-Pekka Levelä, Liisa Levelä-Pohjala, Aila Mursula, Jaana Rasi
Kuiskaajat: Hanna Murtomäki-Kukkola, -
Ohjaus: Janne Vuorela

Esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
[Hyvönen, M. 2016, Evakko, näytelmä.]